Фінансування від ПНМС для підтримки українських партнерів

Фінансування від ПНМС для підтримки українських партнерів

Протягом 30 років існування Польсько-німецького молодіжного співробітництва (ПНМС) Україна була постійним елементом молодіжного обміну. Вже упродовж 10 років ПНМС підтримує понад 100 польсько-німецько-українських молодіжних зустрічей щороку. Проєкти з Україною становлять найбільшу частку тристоронніх проєктів, які співфінансує наша організація.

Якщо ви зараз роздумуєте над тим, як підтримати українські партнерські організації в цей непростий час або яку конкретну допомогу їм запропонувати, перегляньте наступні можливості отримання фінансування від ПНМС. Заявки можуть подавати польські або німецькі партнери.

Індивідуальне перебування

Польські та німецькі партнери можуть запросити осіб зі своїх партнерських організацій в Україні для індивідуального перебування (до трьох місяців) у Польщі чи Німеччині. ПНМС надасть співфінансування в розмірі до 90 злотих одній особі на добу (у Німеччині 30 євро) і в значному обсязі відшкодує витрати на проїзд. Програма реалізується в рамках ознайомчих візитів – для вчителів, працівників товариств, молодіжних установ та інших організацій чи практик – для осіб до 27 років. Заявку на фінансування необхідно подавати через систему OASE (тип проєкту: індивідуальний обмін/стажування/ ознайомчий візит). Заповнюючи заявку, ви можете вказати партнерів проєкту, прикріпити програму та описати цілі, але ця інформація не є обв’язкою для подання заявки.

Запрошення для груп дітей та молоді з України

Якщо дітям та підліткам з України вдасться дістатися до Польщі чи Німеччини, або якщо їхні групи вже перебувають у Польщі чи Німеччині, ПНМС може співфінансувати їхнє перебування терміном до 28 днів. Партнерські групи з Німеччини та Польщі можуть (але не обов’язково) брати участь у цих зустрічах. У разі проживання в сім’ях доплата становитиме 40 злотих (у Німеччині, відповідно, 12 євро) для однієї особи на добу. У випадку проживання в молодіжних хостелах або навчальних закладах розмір виплат становить до 90 злотих (у Німеччині 30 євро) для однієї особи на добу. Крім того, також можна отримати фінансування на мовного посередника та витрати на проїзд.

Залишаємося на зв’язку (4×3 і 4×1)

Якщо польсько-німецьке партнерство бажає висловити свою підтримку заради миру та організувати гуманітарну чи суспільну акцію (у рамках молодіжної зустрічі або за місцем свого перебування), воно може подати заявку на фінансування вартості проєкту до 3000 злотих або 1000 євро. Більше інформації тут (текст польською та німецькою мовами).